Dag 18. Arcade – Caldas-de-reis (36 km)

De dag begint goed, gelijk een berg opklimmen, lekkere ochtendgymnastiek. Het is nog donker, dus de hoofdlamp op. Als ik de top nader begint het al wat te schemeren. Al snel loop in Pontevedra binnen.

Een gezellige binnenstad waarvan uit alle hoeken en gaten pelgrims kruipen. Ik zet een lekker tempo in en haal de een na de andere pelgrim in, het lijkt wel een eindeloze stroom. Helemaal groot wordt mijn verbazing wanneer ik een klein dorpje inloop en zeker zo’n 150 pelgrims op diverse terrasjes zie zitten. Doet me heel erg denken aan het stuk van Sarria naar Santiago op de Camino Frances. Daar arriveren dagelijks busladingen vol die voor de minimale afstand van 100km gaan om in aanmerking te komen voor de Compostela.

Zouden ze dat nu ook op de Camino Portugues doen, misschien vliegen op airport Vigo of met bus of trein naar Vigo of Tui om de 100km te lopen? Heb geen andere verklaring voor de grote aantallen Pelgrims hier. Ben er zeker tussen de 500 en 1000 gepasseerd vandaag. Een gekkeboel.

Begin me al wat zorgen te maken over een slaapplek, heb uiteraard niet gereserveerd, dit was tot nu toe ook niet nodig (met uitzondering van Porto). Daar heb je het al, een hostal die ik passeer heeft een briefje met “full” op de deur. Het hostal wat ik op het oog had, had ook al geen bed op een grote slaapkamer over, wel een hotelkamer voor € 40. Had mezelf voorgenomen minimaal 3 hostals te proberen, mocht dat geen bed opleveren dan zou ik doorlopen naar het volgende dorpje en m’n geluk daar proberen.

Het tweede hostal op mijn lijstje is raak. Een groep die het hele hostal had afgehuurd (!) had net afgezegt en had dus plenty bedden beschikbaar. Zo zie maar weer, no worries, the Camino provides.

Zelf maar weer gekookt, in je eentje aan zo’n restaurant tafel zitten is ook niet alles tenslotte. Worst met gebakken aardappeltjes en worteltjes in het zuur. Ja, dat laatste had ik ook nog nooit gehad, maar is best lekker. Na het eten komt er nog een grote groep Spaanse fietsers binnen en is het gedaan met de rust.

Ik verken de stad nog maar even, dan komen die hormonen van de mannen misschien intussen tot rust. Sodeju, wat kunnen die Spanjaarden een temperament vol gesprek voeren over hoe ze 15 fietsen in een hal krijgen gestald.

Het is weer pelgrims bedtijd, dus oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Logies:

Albergue peregrinos Caldas de Reis
36650 Caldas de Reis
+34683605335
€ 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *