Dag 22. Olveiroa – Muxia (33 + 3 km)

Weer een mooie wandeldag. Wat ben ik blij met mijn keuze om door te lopen naar Muxia. Het natuurschoon, mooie routes en pittoreske dorpjes laten je het beton, staal en asfalt van de Camino Portugues vergeten.

Het is nog donker als ik O’Logoso bereik, de Albergue waar ik 8 jaar geleden overnacht heb. Die is al open en ze hebben koffie, helemaal top want ik had nog niet ontbeten. Verder langs de rivier Rio de Hospital die ik wel hoor maar niet zie.

Na het dorpje Dumbria splitst de route zich in richting Fisterra of Muxia. Uiteraard sla ik rechtsaf richting Muxia. Als ik onderweg even stop om wat te drinken zie ik ineens een paar schapen voorbij rennen. WTF ? Even later volgen meer schapen, een oud mannetje en een hele kudde honden, geloof meer honden dan schapen. Zo grappig.

Bij Merexo is al een glimp te zien van de baai en Muxia, maar het is dan nog 7 km lopen naar Muxia zelf. Soms is er een glimp te zien van de Atlantische oceaan. Om Muxia te bereiken moet er eerst nog een grote boog om een slenk gelopen worden, maar uiteindelijk loop ik Muxia binnen.

Eerst op zoek naar de Albergue. Die bevindt zich op de rand van het dorp in een modern architectonisch pand. Een prachtige Auberge met alles erop en eraan, en dat voor maar €8 per nacht.

De zwembroek aan en naar het strand. Lig eerst op een klein strandje maar het wordt hoog water dus dit dreigt onder te lopen, ik verhuis naar een groter strand 100m verderop. Lekker zwemmen en zonnen.

Daarna terug naar de Auberge en douchen. Vervolgens de schoenen weer aan om naar de punt van het schiereiland te lopen waar zich een oud kerkje bevindt. Uiteraard de nodige foto’s genomen en genoten van het 360⁰ uitzicht op het hoogste punt van het schiereiland.

Daarna terug naar Muxia om pulpo te eten, dat zijn octopusringen op galiciaanse manier klaargemaakt en een lekkernij die je overal langs de noord/west kust van Spanje kunt krijgen, dit weggespoeld met een heerlijk glas Estrella bier (lokaal bier uit Galicië)

Morgen om 5:30 uur op om de bus van 6:15 naar Santiago te halen, dus niet al te laat op bed. Oan’t moarn.

Logies:

Albergue Muxia
Rua Enfesto 22
Muxia
https://www.caminodesantiago.gal/es/recurso/280380562/albergue-de-peregrinos-de-muxia
€ 10

One thought on “Dag 22. Olveiroa – Muxia (33 + 3 km)

  1. Mooie foto’s Syds! Je hebt genoten, dat is duidelijk. Goeie reis terug maar ik denk dat je alweer in Nederland bent. Tot binnenkort en dank voor je mooie en levendige verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *