Dag 2. Alverca do Ribatejo – Azumbuja (32 km)

Had de wekker op 5:45 uur gezet maar was al voor de wekker af ging wakker. De spullen in de rugzak gepakt en net over 6’sen vertrokken. Voldoende straatverlichting, dus de lamp hoefde niet aan en het begon al wat de schemeren.

Vanaf Ahandra loopt de route over een recent aangelegd fiets- en voetpad, de kilometer schieten onder de zolen door. Daarna een stuk minder interessant stuk langs het spoor. Sowieso is de route tot dusver bijster interessant, ze hebben de oevers van de Taag helemaal volgebouwd met energiecentrales, fabrieken en zware industrie. Tot nu toe veel beton, asfalt en staal gezien, nog maar heel weinig natuur.

Eigenlijk blijf je het spoor volgen tot Azumbuja, soms links, soms rechts. De laatste 10km zijn dodelijk saai over een gravelpad naast het spoor terwijl de temperatuur gestaag stijgt en geen enkele schaduwplek beschikbaar is.

Veel te vroeg arriveer ik in Azumbuja en moet meer dan 2 uur wachten tot de albergue opengaat om 15:00 uur. Onderweg al een groep van vijf pelgrims en een Italiaans stel gepasseerd. Bij de albergue ontmoet ik een Spaans stel. Toen de albergue open ging druppelden er nog vier pelgrims binnen, dus vandaag met z’n zevenen op één slaapzaal.

Had vanmorgen alleen een croissantje gegeten en het eten me verder niet aan tijd gedaan om de hitte voor te blijven. Dat is gelukt maar had om een uur of vijf wel trek. Deze keer zelf gekookt (eigenlijk opgewarmd), bonen met Frankfurter worstjes en een salade. Nog een toet na, dus voorlopig geen trek meer. Gelijk brood met beleg gehaald, dus morgen ook een ontbijt.

Morgen naar ik heb begrepen geen cafés, bars of supermarkten, dus dat wordt waarschijnlijk weer in één keer door naar Santarem.

Logies:

Albergue de peregrinos de Azambuja
Rua Vitor Cordon 69
Azambuja
+351 914 103 807
€ 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *