Dag 14. Póvoa-de-Vardim – Anha (43 km)

Wederom slecht geslapen, deze keer niet vanwege het geluid van buiten, maar door het gekraak van de plastic matrassen en kussens (zonder matrashoes en kussensloop overigens). Verder een prima hostel maar de bedden zijn niks.

Had zelf spullen voor het ontbijt gehaald, dus eerst ontbijt in de keuken. Daarna op pad. Het regent drupjes, zo nu en dan voel je een drup, je wordt er niet eens nat van. De route loopt weer grotendeels over beplankte paden. Op een gegeven moment op het belachelijke af. Naast het planken pad ligt namelijk een keurig gravelpad. Ik hoorde dat het planken pad mogelijk is gemaakt met Europese subsidie, dit is echt geld weggooien.

Omdat ik genoeg heb van al die planken paden en pelgrims bedenk ik mijn eigen variant vanaf Marinhas. Na een tijdje daar op het strand te hebben gelegen loop ik over het harde strand op de vloedlijn verder. Een prachtige route, met slechts hier en daar een verdwaalde visser of zonnebader, volgt. Over duinen, langs de vloedlijn of gravelpaden.

Nabij Outeiro loop ik tegen een riviermonding aan. Moet dan een flink stuk om wandelen om een brug over de rivier te vinden. Wel leuk is de Schotse band die ik daarbij tegenkom in Outeiro. Als ik de rivier oversteek ben ik ook direct weer op de Camino Portugues en volg ik de gele pijlen verder.

Midden in het bos staat een vent met een tent vol met koude drankjes en fruit, donativo. Geweldig toch, precies wat ik nodig had. Het is dan nog 5km naar Anha. De 43km hakken er wel in moet ik zeggen. Als ik in de albergue even op bed lig uit te rusten zijn m’n benen bijna niet stil te krijgen.

Na een lekkere warme douche en een pilsje ben ik alweer aardig opgeknapt. Michel heeft in Fao een halve dag rust genomen. Hij is vandaag jarig en heeft gisteren een zware dag gehad (de 42km teveel onderschat). Hoop dat ik hem op 11 of 12 september nog even zal treffen in SdC om netjes afscheid te nemen.

De naastgelegen bar serveerde een uitstekende kebab met friet en salade (variant op kapsalon), en dat voor maar € 6,50. Daarmee de calorieën weer wat aangevuld. Nog even met Irma bellen en dan op bed. Oan’t moarn.

Logies:

Albergue Casa da Carolina
Avenida 9 de Julho de 1985 1590
Anha
+351 969 004 514
€ 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *