Start van een nieuw avontuur

Vandaag naar Lissabon afgereisd. Na een laatste rondje met m’n, honden en een dikke knuffel ter afscheid (God, wat zal ik die twee missen, m’n trouwe loopmaatjes), brengt Irma me naar het station in Leeuwarden. Ook die een dikke knuffel en dan op naar de trein.

Veel te vroeg natuurlijk, moest nog een half uur wachten voor hij vertrok. Ideale manier om naar Schiphol te reizen, want je hebt een rechtstreekse intercity die stopt in het station onder de aankomst/vertrekhal. Roltrap naar boven en een passage door en je bent in vertrekhal 2.

Volgens de infoborden was het inchecken al gestart bij balie 1a. Dat is makkelijk dacht ik, dat is vast vlakbij. Nee hoor, bleek een extra incheckbalie in een hal naast de vertrekhal. Zeker 300m verderop. Toch nog even een training. Inchecken verliep vlotjes, maar een tiental mensen voor me in rij.

Ook de security check verliep vlotjes en voordat ik het wist zat ik te wachten bij de gate. Veel te vroeg natuurlijk, moest wel anderhalf uur wachten voordat het boarden startte. Had wel een mooi uitzicht op het laden van het vliegtuig, en zag dat ze m’n rugzak op de band legden. Een hele geruststelling.

In het vliegtuig wachtte me een verrassing, de twee stoelen naast me bleven leeg, dus had alle ruimte om lang uit te liggen. Bleek ook nog eens dat ik extra beenruimte had. Kwam er later achter dat ik eigenlijk één rij naar voren had moeten zitten, en was perongeluk gaan zitten op dure stoelen met extra beenruimte. Maar niemand deed er moeilijk over, dus ik ook niet.

Geen douanecontrole in Lissabon, bleef uiteraard binnen het Schengengebied en mijn rugzak rolde als eerste van de bagageband. Is zeker mijn geluksdag vandaag.

Even uitzoeken hoe het met de Metro werkte. Ook dat bleek vrij eenvoudig. Voor € 0,50 koop je een magneet kaart waar je vervolgens een rit/saldo op kunt zetten. Voor nog eens € 1,65 kon je een uur reizen vanaf contactloos inchecken. Dat zijn nog eens prijzen. Het magneetkaartje kun je hergebruiken of weer inleveren, en dan krijg je die 50 cent terug.

10 haltes verder en een paar honderd meter lopen en ik stond voor de jeugdherberg. Slaap vanavond op een drie persoonskamer, samen met een Venuzuelaanse jongen die in Amsterdam woont en een beetje Nederlands spreekt. Hij toert met zijn laptop door Europa, en werkt op afstand voor een farmaceutisch bedrijf in Nederland. Lang leve Corona die dit mogelijk heeft gemaakt.

Straks nog ff douchen en m’n shirtje wassen. Het zweet loopt uit al m’n poriën, het was hier om 18:00 uur nog meer dan 30 graden. Nu om 20:30 uur begint de temperatuur wat aangenamer te worden. De weersverwachtingen zijn de hele week tussen de 35 en 40 graden, dus dat belooft nog wat.

Morgen start ik niet te vroeg, de Cathedral waar ik mijn eerste stempel wil halen gaat pas om 9:30 uur open. Dus denkelijk om 8:00 uur ontbijt, en dan om 8:45 uur op pad. Is een dik half uur lopen naar de Cathedral.

Vandaag nog geen foto’s, die komen morgen. Oan’t moarn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *