Dag 15. Anja – A Guarda (37km)

Viva Espagne! Vandaag de grens tussen Portugal en Spanje overgestoken.

Maar eerst moest ik in Viana de Costello nog een honderden meters lange stalen brug oversteken op een voetpad van nog geen 60cm breed, dit terwijl het verkeer langs me heen denderde en er ook nog twee keer een trein onderdoor ging. Best eng, was blij dat ik aan de overkant was.

Daar om bij te komen eerst maar koffie gedronken. Daarna de stad uitgelopen. Na 10km op en neer heuvels te zijn gelopen met een enorme omweg om een vallei had ik genoeg van de route en het heft in eigen hand genomen. Ben naar beneden gelopen en ben verder gelopen op de autoweg tot Via Praia de Ancore.

Toen ik het centrum van het stadje binnenliep zag ik weer pelgrims lopen en was ik terug op de route. Deze liep mooi vlak verder langs de Atlantische Oceaan met prachtige uitzichten. In de verte zag ik de monding van de rivier Miño al, met in het midden een eiland met een 16de eeuws fort erop. Daarna nog een km of vier landinwaarts om bij de watertaxi te komen.

Zoals zoveel Portugezen had de schipper in Nederland gewerkt, en wel als duiker voor de berger Smit-Tak. Ik ben de enige passagiers en hij geeft vol gas. Door het geringe gewicht begint de boot te planeren en we bonken met hoge snelheid door het water. In een mum ben ik aan de overkant en daarmee in Spanje.

Dan begint het nog serieus te regenen ook en moet wederom de regenkleding aan. Eigenlijk al wat te laat, want de rugzak is al flink nat, ook de hoes over de rugzak. Gelukkig hoef ik maar nog een kilometer of drie om aan te komen in A Guarda.

Het hostel is snel gevonden, er zijn nog zat bedden, dus douchen, wassen, eten en luieren terwijl de een na de andere druipende pelgrim binnenkomt.

Logies:

Albergue de peregrinos de A Guarda
Rúa Puerto Rico 7
A Guarda
+34 619 258 075
€ 10

One thought on “Dag 15. Anja – A Guarda (37km)

  1. Mooie foto’s en omgeving/natuur Syds. En wederom enorm knap hoeveel kilometers jij er op een dag doorheen slaat! 👍🙏💪.
    Ons ritme is erop gericht om door vroeg te starten rond begin van de middag aan te komen en dan ’s middags voldoende rust te pakken zodat we elke dag weer verder kunnen. Ik heb zelf een knie verdraaid 😏😬 en moet dus voorzichtig zijn. De regen die jij gisteren aan het eind nog kreeg hadden wij dus eerder gehad, de wind was jouw kant op. Rond die tijd zaten wij alweer in de zon 🌞. Vandaag (5/9) een stuk beter weer. Fijne tocht nog. Buen Camino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *