Nederlands kustpad deel 2: Anna Paulowna – Den Helder (32 km)

Even een pauze van houtzagen, -kloven en -stapelen. Lekker een dagje erop uit met de honden. De auto parkeer ik nabij het station van Den Helder en neem de trein naar Anna Paulowna. Om terug op de route te komen loop ik westelijk om Anna Paulowna heen en loop een paar kilometer aan de rechterkant van een kanaal terwijl de route links van het kanaal loopt. In Oudesluis kom ik weer op de route.

Dan door naar ’t Zand. De honden kunnen lekker loslopen op een slaper. Ben eigenlijk te vroeg in het jaar hier, dit is volop de Bollenstreek. Heb hier vroeger ook wel gewandeld met Irma tijdens een wandeltocht van bloeiend Zijpe. Deze starte dan vanaf camping de Nollen. Hier splitst zich nu de route. Ik sla hier rechtsaf richting Den Helder.

Laverend over kleine weggetjes nader ik de duinen. Eerst volg ik een fietspad langs de duinen, maar besluit op een gegeven moment om toch over de duinen heen te klimmen. Het is heerlijk op het strand. Het zonnetje schijnt, de honden kunnen lekker los en spelen met andere honden.

Bij paal 16 neem ik het er lekker van. Warme chocolademelk met appeltaart, terwijl ik lekker van het zonnetje geniet op het terras. Maar tja, het is nog geen zomer, en het is toch best wel fris. Dus maar verder.

Tot Den Helder volg ik het strand terwijl de honden om me heen darren. Dan is het gebeurt met de duinen en loopt het laatste stukje langs een dijk terwijl ik Den Helder binnenloop. Loop door naar het station en zoek de auto op.

In de auto bestel ik pizza’s bij Domino’s in Harlingen, en pik die op de weg terug op. Dat wordt smullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *