Nederlands kustpad deel 2: Rondje op Texel

Hoewel geen officieel onderdeel van het Nederlands kustpad, vandaag een rondje op Texel gewandeld. Omdat ik vorige keer in Den Helder ben geëindigd, en ik nog nooit op Texel was geweest, leek me dat een prima plan.

Zo gezegd, zo gedaan. De auto kon ik bijna bij de ingang van de veerdienst aan een laadpaal hangen. Dat waren ook de enige twee vrije parkeerplaatsen in de straat, dat is één van de bijkomstige voordelen van een elektrische auto.

Als ik uitstap zie ik net de veerboot de zee opdraaien, dus kan het rustig aandoen omdat ik toch moet wachten op de volgende boot. Dus eerst maar koffie. Het is maar 20 minuutjes varen naar Texel. Voordat je het weet ben je er

Al met al is het bijna 11 uur voordat ik ga wandelen, wel een beetje aan de late kant eigenlijk. En ik moet de 16:00 uur boot terug nemen, want we hebben om 18:30 uur een reservering in een restaurant. Dus snel aan de wandel.

De route begint direct bij de veerhaven en loopt langs een inham met prachtig uitzicht over zee. Daarna volgt een erg drassig pad richting de duinen. Regelmatig moet ik over nollen heen klauteren om de grote poelen te ontwijken waar normaal het pad liep.

Dan de duinen over en het strand op. De honden genieten zichtbaar en rennen ravottend van hot naar her. Bij paal 12.6 verlaat ik het strand. De parkeerplaats achter de duinen is een klein meertje geworden. Dit levert een bijzonder plaatje op met een laadpaal midden in het water. Voor een electrische boot misschien?

De route vervolgt door een mooi bos. Gezien de tijd besluit ik niet door de lopen naar de Koog zoals gepland, maar de kortste route terug te lopen naar de veerhaven.

Daar drink ik nog een warme chocolademelk en neem de 16:00 uur boot terug naar Den Helder. Ben mooi op tijd om Irma op te pikken van het werk. Snel thuis nog even omkleden en dan naar het restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *