Nederlands kustpad deel 2: Callantsoog – Bergen (25 km)

Start vandaag in Callantsoog. De vorige etappe, van Anna Pawlowna naar Den Helder, splitste zich bij Camping & Vakantiepark De Nollen vlak bij Callantsoog. Omdat de Connexxion Overal Flex bus geen halte had in de buurt van de camping er voor gekozen om uit te stappen in hartje Callantsoog. Had ’s morgens vroeg de belbus van Connexxion al gereserveerd voor 10:00 uur en de auto geparkeerd bij station Schagen. Een zeer luxe taxibusje kwam voorrijden en de honden kregen veel aandacht van het jonge stel dat ook meereed naar ’t Zand.

Vanaf Callantsoog volg ik eerst het Noordzeestrand tot het strandpaviljoen NewZuid Sint Maartenszee, daarna vervolgd de route zich door een ruig stukje duinlandschap. Bij Petten vang ik wat glimpen op van de NRG kerncentrale en onderzoekscentrum. Na Petten verlaat ik het strand en de duinen en buig ik landinwaarts af langs een slaper. Helaas begint het pijpenstelen te regenen en ben genoodzaakt om de lunch te nuttigen in een vogelkijkhut bij de Abstkolk. De honden schudden zich eens lekker uit en krijgen wat frohlic brokken.

Het blijft regenen tot de Schoorlse duinen, maar ook dan wordt het nog niet droog want de bomen druppen nog heel lang na. Wel een prachtige, gevarieerde route. Bij Bergen verlaat ik de route en loop naar het centrum van Bergen, als drie verzopen honden wachten we op de bus naar Alkmaar. Eenmaal in de bus pel ik de vele lagen kleding af en probeer ik het weer wat warm te krijgen. In Alkmaar stap ik over op de trein naar Den Helder en stap bij station Schagen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *