Nederlands kustpad deel 2: Texel, Den Burg – Vuurtoren De Cocksdorp (22 km)

Wat een heerlijke dag, zonovergoten op een werkelijk wonderschoon eiland. Vandaag een tweede etappe van het Waddenwandelpad over Texel. Dit keer iets vroeger vertrokken zodat ik net de 9:30 uur boot kon halen.

Op Texel neem ik buslijn 28 richting de Koog en stap uit bij een bushalte in de buurt van waar ik vorige keer was gestopt. Al zigzaggend richting het Noordzeestrand kom ik weer op de route terecht. Sommige paden zijn nog steeds ondergelopen, loop daarom een heel stuk over het strand.

Even voorbij de Koog buigt de route af van het strand de duinen in. Een prachtig natuurgebied volgt met mooie vergezichten over het lege duinlandschap en uitgestrekte gras/riet landen. Ik geniet van de immense leegte. Maar dat is van korte duur, door het mooie weer wordt het steeds drukker op de paden.

In de verte doemt de vuurtoren van De Cocksdorp op. Ik schat dat het nog een uurtje lopen is en reserveer de Texelhopper voor 15:00 uur bij de vuurtoren. Ik loop stevig door, maar die vuurtoren lijkt maar niet dichterbij te komen.

Ik hem al een beetje te knijpen en stap stevig door. Gelukkig arriveer ik om 14:55 uur bij de al wachtende bustaxi. Krijg een volledige rondleiding over het eiland, maar ben mooi op tijd bij de veerhaven voor de 16:00 uur boot.

Twintig minuten later zit ik in de auto en ben precies op tijd bij Irma haar werk om haar op te pikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *