Nederlands kustpad deel 2: Bergen – Beverwijk (38 km)

Vandaag maar weer eens verder op het Nederlandse Kustpad. De wekker lekker vroeg gezet, om 6:15 uur al op. Als ik weg rij is de lucht hemelsblauw en komt de zon net op, het belooft een mooie dag te worden.

In Bergen aangekomen is het zoeken naar een parkeerplaats, vele straten zijn voor vergunninghouder of je kunt er maximaal 1 of 2 uur staan op de blauwe kaart. Veel te ver van de bushalte weet ik dan eindelijk een plekje te vinden.

Gelukkig gelijk aan de weg naar Bergen aan Zee. Vlak voor Bergen aan Zee pik ik de route weer op. Dan volgt meer dan 25km prachtige paden door de natuur. Geen asphalt of beton te zien. Door het rulle zand van de Duinen richting Egmond aan Zee. Daarna door loofbossen waarvan de bladeren net uit knop komen. Echt genieten dit.

In Egmond aan Zee drink ik op de boulevard een kopje koffie. Kom er achter dat ik helemaal geen brokjes voor de honden heb meegenomen, die arme stakkers. Met tegenzin betaal ik de 2 euro toegang tot het duingebied. Is eigenlijk tegen mijn principes om te moeten betalen voor natuur, natuur hoort beschikbaar en toegankelijk te zijn voor iedereen, zonder kosten. Maar het risico op een boete weegt niet op tegen mijn principes.

In Wijk aan Zee snijd ik een stukje af om op tijd te zijn voor de 16:32 uur trein naar Alkmaar. Mooi op tijd arriveer ik bij het station van Beverwijk en ben rond 17:00 uur in Alkmaar. Daar stap ik over op buslijn 166 naar Bergen Plein.

Koop een lekker softijsjes en loop de laatste meters naar de parkeerplek. Had die gelukkig gemarkeerd in Google maps, had anders de auto nooit teruggevonden. Dan nog een uurtje rijden en ik ben weer thuis.

Heerlijke dag gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *