Dag 7. Ribeira do Fárrio – Rabaçal (41 km)

De dag begint zoals altijd, ontbijten, rugzak inpakken en op pad. Om op de Camino Portugues terug te komen heb ik een alternatieve route uitgestippeld, tot mijn verbazing tref ik hier enkele blauw/gele pijlen aan. Nadat ik teruggekeerd ben op de Camino, geen pijl meer gezien.

Bij het tankstation waar ik even een bakkie koffie drink, verzameld zich een brommer/motor club. De brommers zijn allemaal opgevoerd en de één na de ander komt met veel lawaai en geknetter aangescheurd. Vinden ze allemaal prachtig. Onderweg komen ze me achterop, zwaaien en halen grappen en grollen uit. Geweldig.

In Ansiāo komen de twee varianten weer samen. Wie schetst mijn verbazing dat precies op het plein waar die samenvoeging plaatsvindt ik Michel en drie andere pelgrims op een terrasje voor een bakkerij aantref. Michel is de Zwitserse man die mij zijn hele levensverhaal vertelde midden op een trottoir in Santarém. Een gezellig weerzien.

We lopen samen op naar Rabaçal. Onderweg pikken we ook nog een dame uit Keulen op en gezamenlijk lopen we naar Alvorge. De dame haakt hier af, zij heeft hier in een Auberge een slaapplek gereserveerd. Even schuiven ook nog een oudere dame en een meisje uit Australië aan. De 68 jarige dame, met pensioen uiteraard, heeft 6 maanden uitgetrokken om te wandelen in Europa, ze heeft al een maand in Schotland en een maand in Ierland rondgewandeld. Wat haar verdere plannen waren, behalve naar SdC te lopen, heb ik niet meegekregen.

Samen met Michel leg ik de laatste 10km naar Rabaçal af. Was de variant via Fatima slecht/niet gemarkeerd, en liep de route veelal over autowegen, de paden zijn nu uitstekend gemarkeerd en lopen over landweggetjes en bergpaden.

In Rabaçal tref ik ook Marco weer, de Italiaan uit Turijn, in de Auberge. Na het douchen spring ik even in het zwembad en maak me dan klaar om te gaan eten.

Gezien het Zondag is en er geen supermarkt open is, eet ik samen met Michel in het aangrenzende restaurant/bar van de Auberge. Varkensvlees gemarineerd in wijn en azijn en langzaam gaar gestudeerd dat het in stukken van je vork valt, omelet, rijst, friet, salade, brood, soep, het kan niet op, en dat voor slechts € 7,60. Heerlijk, en ook hoogstnoodzakelijke om weer eens een normale maaltijd te gebruiken.

Nog even gebeld met Irma en daarna naar bed. Truste en oan’t moarn.

Logies:

Albergue O Bonito
Rua da Igreja
Rabaçal
https://www.gronze.com/coimbra/rabacal/albergue-bonito
+351 239 104 665
€ 13,50

One thought on “Dag 7. Ribeira do Fárrio – Rabaçal (41 km)

  1. Mooie en ook interessante verhalen Syds. Ik geniet met je mee. Je klapt er weer flinke afstanden doorheen hoor, respect! 👍💪. Dat redden wij niet. 12 september zullen we ook niet gaan redden ben ik “bang” maar lunch en biertje met elkaar houden we, in Friesland, tegoed! Buen Camino!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *