Dag 10. Mealhade – Albergaria-a-Velha (41 km)

Gisteren behoorlijk moe, dus de blog wat afgeraffeld en helemaal vergeten te vertellen wat ik gegeten heb. Een lokale specialiteit van Mealhade is namelijk “suckling pig”, of terwijl speenvarken. Had ik nog nooit gehad, en je moet alles in het leven proberen, dus suckling pig besteld. In één woord Heerlijk. Maar Irma zal wel zeggen, dat arme baby biggetje. Volgens de auberge houder slachten ze in Mealhade iedere dag 10.000 speenvarkens …

Vanmorgen lekker vroeg op pad, want het plan is tegen de 40 km te lopen omdat ik gisteren de dag wat ingekort had. Het blijft lang bewolkt en tegen 10:00 uur zelfs wat mistig. Het T-shirt met de korte mouwen wordt voor het eerst omgeruild voor een shirt met lange mouwen.

Bij iedere stop tref ik Michel, Marco en de twee Canadezen weer. Die laatste twee zijn een komisch duo en er wordt flink wat gelachen. Marco en de twee Canadezen blijven in Aguenda, samen met Michel loop ik door.

We hebben dan nog 15km voor de boeg. Een jonge man in militaire kleding haalt ons in. Dit blijkt een Belgische ex-militair te zijn uit Vlaanderen. Hij heeft haast want moet voor 17:00 uur ingescheckt zijn in zijn hostel. We lopen een tijdje met hem op maar nemen een pauze terwijl hij doorloopt.

Uiteindelijk bereiken we Abergaria-a-Velha en treffen een nieuw en van alle gemakken voorziene auberge aan, mogelijk gemaakt door de gemeente, en dat voor slechts € 8 p/nacht. De grote en goed uitgeruste keuken nodigt uit om zelf te koken. Samen met Michel haal ik boodschappen voor een tomaat-kip stoofpotje met rijst. Dit naar binnen gewerkt met een lekkere witte wijn. Ik kook, Michel wast af. Een erg leuke dag gehad. Na dit copieuze feestmaal vallen de ogen als vanzelf dicht.

Logies:

Albergue de peregrinos Rainha Dª Teresa
Av. Bernardino Máximo de Albuquerque 14
Albergaria-a-Velha
+351 234 529 754
albergue@cm-albergaria.pt
€ 8

2 thoughts on “Dag 10. Mealhade – Albergaria-a-Velha (41 km)

  1. Hallo Syds,
    Ik ben toevallig uitgekomen op je Portugese Camino. Ik heb al de vorige dagen in 1 ruk uitgelezen.
    Onze ontmoeting in Dinant ( Leffe ) in 2015 kan ik me nog goed voor de geest halen en ook mijn overnachting
    bij jullie thuis in Friesland herinner ik mij nog goed. Ik vind het fijn dat het zo goed gaat met je en wens je een
    veilige verderzetting van je tocht. Ik ga je verder blijven volgen.
    Sportieve groeten uit Belgisch Limburg van Ghislain Cloosen.

  2. Heb jij serieus een biggetje laten vermoorden om op te eten??? Hmmmmm. Vervolgens drink je weer zoveel wijn, als ik je vraag om een glas mee te drinken hoef je geen drank. 😵

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *