Dag 11. Albergaria-a-Velha – São João da Madeira (31 km)

Officieel zal de route wel 29 of 30 km zijn geweest, maar had vanmorgen m’n kop er niet bij en liep tot 4x toe verkeerd. Vanmorgen wat later gestart, hoefde tenslotte “maar” 29km te lopen. In de keuken stond nog een restant havermoutvlokken en in de koelkast een bijna vol pak melk achtergelaten door andere pelgrims, dus lekker havermoutpap gemaakt.

Als laatste verlaat ik de Auberge. Na een paar stappen gezet te hebben belde Irma me nog even, omdat ik m’n aandacht bij het gesprek had liep ik prompt voor de eerste keer fout.

Het eerste deel loopt heerlijk koel door de bossen. Angstvallig hou ik de lucht in de gaten. Toen we gisteren aan kwamen lopen hingen er dikke rookwolken boven de vallei veroorzaakt door bosbrand. Maar waarschijnlijk was dat een andere richting op want van een bosbrand was niets te zien gelukkig.

In het stadje Oliveira de Azeméis neem ik even pauze onder het genot van een cola en een magnum. De route daarna is minder onderhoudend, wederom door woonwijken en dorpjes over asfalt.

Vandaag niet zoveel energie, dus ik sleep mezelf voort. Vooral de vele steile stijgingen en dalingen kosten me vandaag veel moeite. Maar uiteindelijk bereik ik São João da Madeira. Best wel weer een grote stad.

De Auberge is moeilijk te vinden. Was op zoek naar een zelfstandig gebouw, maar de Auberge blijkt ondergebracht te zijn in een vleugel van een bejaardentehuis. Je moet je melden bij de receptie.

De receptioniste spreekt slecht Engels. Gelukkig komt er een Portugese pelgrim binnen die als tolk kan fungeren. ’s Avonds eet ik samen met Michel een pizza. De pizza’s zijn verkrijgbaar in twee maten, 35 of 50cm. Bij Domino’s bestel ik altijd een 29cm pizza, en dan zit ik er al tegen aan te hikken. Krijg ondanks de enorme honger de pizza dan ook niet helemaal op.

Bel nog even met Irma, die meldt dat Denzel zich anders gedraagt dan anders. We spreken af het morgenochtend nog even aan te zien, en als het erger wordt een afspraak te maken met de dierenarts. Best wel zorgelijk.

Eenmaal terug in de Auberge ligt iedereen al op bed, dus doe maar hetzelfde.

Logies:

Acogida da Santa Casa da Misericórdia de São João da Madeira
Rua Manuel Luis Leite Júnior 777
São João da Madeira
https://www.gronze.com/aveiro/sao-joao-da-madeira/acogida-da-santa-casa-da-misericordia-sao-joao-da-madeira
+351 256 837 240
€ 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *