Dag 12. São João da Madeira – Porto (43 km)

Omdat het weer een lange dag gaat worden vroeg op, om 6:15 stap ik de Auberge uit. Moest eerst nog wel twee etages afstruinen om een verpleegster te vinden die de buitendeur op kon doen.

Het wordt weer een lange eentonige route over asfalt en kasseien, lopend door aaneengeregen buitenwijken en dorpjes, langs veel beton, staal en industrie.

Pas in Porto wordt het leuk. De kades op naar de Pont Luis 1 brug staan vol met attracties en kraampjes. Op de brug is het een gezellige drukte vol met toeristen die foto’s staan te nemen van het geweldige uitzicht.

Michel heeft gekozen voor een prive kamer in een hostel. Ik had bedacht om te overnachten in het jeugdhostel. Dat blijkt echter nog 6 km verderop langs de rivier te leggen. Na afscheid te hebben genomen van Michel ga ik maar weer op pad.

Echter aangekomen bij het jeugdhostel blijken alle 124 bedden bezet te zijn. Dat is een enorme domper. Sla aan het bellen met andere hostels. Bij het tweede hostel is het raak, ze hebben precies nog één bed over. Ik reserveer dat bed en neem de bus terug naar het centrum.

Het is dan al over 7 als ik incheck. Drink eerst nog wat en bel met Irma. Na het douchen en de kleren wassen een ik wat in een wokrestaurant. Spreek nog even op een terras af met Michel die in een hostel vlak achter mijn hostel zit. En dan is er al weer een dag voorbij.

Gelukkig ondanks de verontrustende weersverwachtingen is het vandaag de hele dag droog gebleven. Met wat bewolking heerlijk wandelweer. Oan’t moarn.

Logies:

Best Guest Porto Hostel
Rua de Mouzinho da Silveira 257
Porto
https://www.bestguesthostel.com/
+351 222 054 021
€ 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *