OpenWRT flashen op het Linksys RE6500 accesspoint

Het is een lang gekoesterde de wens van me om mijn KPN experiabox, Fritzbox 3000 accesspoint en Linksys RE6500 accesspoint onder te brengen in één mesh-netwerk, dit zowel voor het 2.4Ghz als 5Ghz netwerk.

Een multi-vendor netwerk dus, wat als het aan de fabrikanten ligt nooit tot één mesh-netwerk omgevormd zal worden.

De oplossing lijkt in OpenWRT te liggen. Een open source operating systeem gebaseerd op Linux die zeer geschikt is voor routers ed.

Om het risico voor het bricken van de routers/accesspoints zo klein mogelijk te houden begin ik met het flashen van mijn Linksys RE6500 accesspoint. Deze is relatief goedkoop, dus als hij stuk gaat dan is de financiële schade niet al te groot.

In deze tutorial voeg ik eerst een TFTP server toe aan het netwerk, download ik de benodigde image-files. Flash de Linksys RE6500 met OpenWRT en configureer OpenWRT zodanig dat de Linksys weer gedraagt als een accesspoint in bridging mode.

Stap 1. TFTP server installeren en configureren

Hiervoor gebruik ik (wederom) mijn laptop met daarop Ubuntu 5.3. Hierop installeer ik een TFTP server m.b.v. het commando:

sudo apt install tftpd-hpa

Het is handig om te weten of de Linksys de TFTP-server weet te vinden en de image file begint te downloaden. Daarom voegen we de opstartoptie –verbose toe aan de configuratiefile van de TFTP-server. Dit is de file /etc/default/tftpd-hpa. Voeg aan de regel “TFTP_OPTIONS=”–secure” de optie –verbose toe:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *